Son na Rossa house

 

Client: Francisco Javier y Carina Alomar
Location: C/ Son na Rossa 12, Cas Carbonell, Marratxí
Area: 208 m²
Project: 2007
Completion of work: 2010

 

This detached single-family home is located in a quiet residential neighbourhood. It has a good orientation as most of the rooms are south-facing.

The building has been adapted to the terrain, and elevated high enough to allow the access ramp for the garage on the basement floor to be built.

The main entrance is set back from the road, thereby creating a garden at the front which helps screen the private life of the residents from the public space.
 

The kitchen and living/dining room are located on the ground floor, are south-facing, and lead onto the garden. A lightweight staircase in the living-dining area leads up to the first floor to the bedrooms.