Casa Llinàs

 

Situació: Palma de Mallorca
Àrea: 30 m²
Projecte: 2009
Final d’obra: 2010

La intervenció es situa a un habitatge existent, a la planta noble d'un edifici del segle XVI.

La complexitat de l'espai, especialment pel pas de l'escala comunitària a través de l'interior de l'habitatge, condiciona la solució adoptada.

Es cerca unificar en un sol àmbit les diferents zones, eliminant els envans sota l'escala, permetent així emfatitzar la volumetria d'aquesta, l'espai i les visuals, obrint la possibilitat de situar sota la volta de l'escala la barra de cuina.

Es conserva una pica de pedra de Binissalem de la cuina original, s'aprofita aquesta situació i s'escull aquest material per als fogons de la resta de la cuina.

 

Els mobles de cuina s'han realitzat amb fusta d’iroko enfosquida, per assimilar-se als tons de la resta d'elements de fusta de la casa.

S'ha dissenyat específicament un moble de ferro, amb funció de grill, recuperant l'ús de la campana de l'antiga cuina. Aquest moble també resol l'emmagatzematge de la llenya necessari pel consum de la calefacció de la casa.