Casa Pollenca 115

 

Promotor: Phill Rogers
Situació: La Font 115, Pollença
Área: 371 m²
Projecte: 2006
Final d’obra2009
Project manager: Miquel Bauza, LF91

 

En un emplaçament excepcional, amb vistes a la vall que emmarca la Cala de Sant Vicenç, el projecte ha de resoldre la dificultat de la topografia existent. Es solucionen les trobades amb el terreny mitjançant bancals de pedra que contenen les terres i proporcionen una plataforma on situar l'habitatge. La idea de recorregut com a experiència arquitectònica, genera una successió dels espais que relacionen l'interior amb l'exterior de manera intensa, involucrant l'entorn rocós i les àmplies vistes. Les zones d'estar i cuina-menjador es relacionen a través d'un porxo que mitjançant uns finestrals corredissos permeten de manera flexible incorporar-se a aquests àmbits.

 

El volum de la planta primera acull els dormitoris, obrint-se a les vistes. La ventilació creuada, captació d'energia solar passiva, i una coberta dissenyada amb paviment flotant, que permet una bona ventilació, són solucions que s'han tingut en compte per a una òptima eficiència energètica.