25 Habitatges socials a Llucmajor



Promotor: IBAVI, Institut Balear de la Vivenda
Situació: C/ Grup Escolar, Llucmajor
Àrea: 3.055 m²
Projecte: 2009

Tercer Premi del Concurs

Un context urbà poc regular, a la perifèria del poble de Llucmajor, gairebé tocant el sòl rústic, ens suggereix una proposta de disseny ordenat i clar.

La façana es perfora aconseguint fer permeable l'edifici. És una manera d'alleugerir la duresa d'un bloc d'importants proporcions. D'aquesta manera s'aconsegueix que el jardí posterior privat i l'espai públic es posin en contacte.

Els arbres del jardí posterior treballaran com a filtre visual, ocultant les vistes cap a alguns dels edificis d'excessiva altura. A les plantes superiors es podrà gaudir de les vistes cap al Puig de Randa i el centre històric.

 

Les circulacions es desenvolupen a la part posterior del carrer. L'entrada als habitatges es produeix a través d'unes balconades intercomunicades mitjançant passarel·les suspeses sobre esvelts pilars metàl·lics, convertint-se en espais de relació social.

L'habitatge tipus es concep principalment amb la doble orientació de la sala estar-menjador-cuina.
Bones condicions de llum i ventilacions creuades són objectius principals de l'organització de la peça d'habitatge.